Gården

Torkelsbo Gård

Fastighetskarta


Efter ett flertal förändringar under åren består Torkelsbo 1:4 av 47 ha.


Ägorna är fördelade på 21 ha åker, 19 ha bete och 7 ha skog.

En del av betesmarken utgör en del av Östergötlands eklandskap ingår i ett naturreservat som b ildades 2009. På kartan syns även Torkelsbo 1:3 som en egen fastighet. I norr syns den del av gården som ingår i Västra Hargs Lövskogars naturreservat.

Bostadshuset


Först byggt som ett torp på 1800-talet är bostadshuset idag helt ombyggt, renoverat och modernt.


Trots sin ringa storlek rymmer huset 3 sovrum, ett vardagsrum, en kontorsdel och ett matrum utöver kök och hall. Med den nya markvärmepannan, som tillsammans med vedpannan värmer både vatten och hus bor man idag både miljövänligt och ekonomiskt samtidigt som det hålls riktigt varm och trevligt på vinterhalvåret.

              Stallet


Stallet på Torkelsbo har under många år hyst hästar och lämpar sig ytterligare bra för ändamålet efter en total ombyggnad 2012.


Boxdelen av stallet hyser 11 boxar (2012) från Ydregrinden i varierande storlek och med ett fönster i varje. Stallet har en bred stallgång med gummimatta vilket höjer säkerheten och trivseln. Nyinstallerad ventilation 2014 och spolspilta byggd 2015. Utöver det finns en uppvärmd sadelkammare samt ytterligare ett rum med plats för tillbehör och foder.

                   Lösdrift

Vi har 2 stycken lösdrifter på gården. Den stora har en hage på 10 hektar, en ligghall på 76kvm, som är i anslutning till stallet, och fri tillgång på grovfoder med slowfeedingnät på. Lilla lösdriften är på ca 5 hektar med en ligghall på 48kvm och portionerat grovfoder i slowfeedingnät. Båda lösdrifterna har Thermobar till vattnet på vintern.

         Ridbanan

Ridbanan är anlagd 2012

Mått 30*50

Den är mycket väldränerad så funkar bra även efter regn.

Harvas och sköts om kontinuerligt.

Belysning finns.

Staket nybyggt 2014.

Hinderpark och Trailhinder finns.